Странице

четвртак, 17. јул 2014.

Hajdučka trava ulje za sunčanje



Suvi buketić
 Vreme je plaža, sunčanja i odmora (najzad, naravno za one koji imaju posao).  Dilema "mazati se nečim ili ne" ne postoji, pogotovo za "bele" ljude koji su malo izlazili na sunce iz svojih kancelarija, stanova, kafića... Očigledno je da je sunce jače nego nekad, da se nečim treba zaštititi i za "bele" je obaveza da stave nešto između sebe i sunca. Hemiju ne bih preporučio, jer je u njoj titanijum dioksid zadužen za zaštitu od UV zracenja (što više njega to veći faktor), a dokazuje se da je kancerogen :
-istraživanja Univerziteta u Los Anđelesu - Dr. Schiestl;
-Kamazawa, et.al. "Effects of Titanium Ions and Particles of Neutrophil Function and Morphology". Biomaterials 2002 Sep 23 (17): 3757-64;
-Churg, Gilks, Dai, UBC Dept. of Pathology. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol. Vol 277 Issue 5 L975-L982, 1999...

U našoj bašti


Postoji bezbedno i delotvorno ulje za sunčanje, ulje od hajdučke trave. U pravljenju ovog ulja za sunčanje nisu učestvovali ni farmaceuti, ni dermatolozi nego samo narod sa svojim vekovnim iskustvom.
U ovom ulju nema čudesnih supstanci iz egzotičnih biljaka sa dalekih ostrva i hladnih pustara, moćnih enzima i magičnih kiselina već samo domaća hajdučka trava (Achillea millefolium) odležala na suncu u  organskom, hladno ceđenom biljnom ulju.
 U ovom ulju nema faktora ali, dok su se ljudi mazali ovim uljem rak kože takoreći da nije postojao.
Napomena: Nekada je u kozmetici važilo pravilo: Ono što ne smeš da pojedeš, ne smeš da staviš ni na kožu. Ovo ulje sme da se jede.
Dah prirode može da vam, od svojih viškova, ponudi ovo ulje. Hajdučka trava je iz naše, ekološki čiste bašte. Kontakt:  dah.prirode1@gmail.com
Bočice

Odležavanje na suncu