Странице

петак, 6. новембар 2015.

Tinktura crnog oraha

Pre nekoliko godina sam napisala članak o crnom orahu i tinkturi, isprovocirana neukim i halapljivim pisanijem jedne gospodje sa neke FB grupe, koja je pisala kako pravi odličnu tinkturu crnog oraha, a ni C od Crnog oraha, niti T od tinkture ustvari nije pravila, nego običan liker od oraha. Članak možete naći ovde.

Posle toga je moj suprug tokom jednog šetkanja po šumi otkrio blago, tj. pronašao je Crni orah i eto, već nekoliko godina pravi tinkturu koju koristimo mi, naši prijatelji, a ponekad, ako nešto preostane, prodamo naše viškove. 

Moj suprug pravi ekstra jaku tinkturu, po recepturi dr Hulde Clark. Dr Clark je bila naučnik i istraživač, i napisala je knjigu koja ju je proslavila "The Cure And Prevention Of All Cancers".  

Dobar deo svoje karijere posvetila je otkrivanju nastanka i lečenju raka. Došla je do zaključka da je rak uglavnom uzrokovan kombinacijom parazita u nama i zagađenjem propil alkoholom. Propil alkohol unosimo putem kozmetike, kafe bez kofeina, vitamina, minerala i ostalih farmaceutskih suplemenata i dodataka ishrani, belog šećera, gaziranih napitaka, kupovnih voćnih sokova, flaširane vode itd. Propil alkohol se još zove i izopropanol, propanol, izopropil alkohol i alkohol za čišćenje. Dakle, ako prekinemo unos industrijskih namirnica i preparata u svoj organizam, i ako se odreknemo industrijske kozmetike, sapuna, šampona, možemo očistiti organizam od propil alkohola.  

Od parazita ćemo ga očistiti antiparazitnim programom koji je dr. Clark isprobala i testirala, i dokazala njegovo delovanje. Tinktura Crnog oraha (Juglans nigra), Karanfilić (Syzygium aromaticum) i Beli pelin (Artemisia absinthium) su trojstvo koje čini antiparazitni program. 

Godina beše bogata plodovima, pa smo nakupili veće količine Crnog oraha i naravno, napravili i veće količine tinkture. Ako ste zainteresovani možete je naručiti po niskim, skoro simboličnim cenama na mail dah.prirode1@gmail.com