Странице

петак, 21. децембар 2012.

Istina o hrani




Od lekova koristim samo čajeve i meleme od gljiva i samoniklog bilja. Žvake, sokovi, čokolade, to za mene ne postoji. Samo voće. Vodu pokušavam da restrukturiram i pročistim na neke ne mnogo poznate načine (kasnije ću pisati nešto o tome). Meso ne jedem odavno, a jaja, mleko, mlečne proizvode od pre nekoliko godina. Ništa industrijsko ne jedem niti pijem. Pokušavam da odgajim dovoljno povrća za sebe, a ostalo da kupujem kod seljaka koje poznajem. Aspartam, MSG, lekovi, vakcine, to je samo mali deo opasnosti koje vrebaju čoveka, jer čovek ne želi da čuje, ne želi da veruje, ne želi da se odvoji od luksuza na koji je navikao, nego se uljuljkuje u to da je sve to ok, da su vremena takva i šta sve još nisam čula ... 
Šminka, i kozmetika uopšte, sapuni, dezodoransi, kreme, sve su to otrovi za nas, jer su prepuni otrovnih hemikalija, koje čak nisu ni potrebne da bi se sve to napravilo. A tek pasta za zube... Sve to može da se napravi i u domaćoj radinosti ili da se kupi kod proizvođača koji imaju isključivo Eko i Organik proizvode. Ja sama pravim svoju kozmetiku. Sama gajim povrće, voće i cveće. Cveće sušim i koristim za kozmetiku. Zdrava hrana, zdrav način života, čine da ste lepi prirodno, rad na sebi, na svojoj duhovnosti, podizanje nivoa svoje svesti, od vas će načiniti istinske lepotice i lepotane. Kozmetika i šminka daju neprirodan izgled i čudnu vrstu lepote. 
Ako volite svoju decu, nećete im dati da piju koka kolu, ili bilo koje industrijske sokove, nećete im dati da jedu meso, a naročito ne hamburgere. Davaćete im što više sirove hrane, naročito voća. 
Mleko nije za vas, niti za vašu decu. Mleko je samo za bebe, mladunce koji samo to mogu da jedu, i to mleko njegove vrste, ne druge. Zašto čovek uporno želi da bude nešto što nije, i da jede ono što ne da mu nije potrebno, nego je otrov za njega? Čak i kad mu neko ukaže na to, čovek i dalje nastavlja po starom, i nalazi raznorazna opravdanja, ili uverenja zašto to čini. 
Mislim da Bog veoma voli čoveka, jer je opstao i pored tolikih samoubilačkih akcija, kao što su način ishrane, način života, površan i pogrešan razvoj medicine, industrijalizacija, lakovernost, glupo verovanje u nauku onakvu kakva je  (jer nauka vidi samo jedan mali delić celine, a smatra da joj je sve jasno), prepuštanje sopstvenog života, i sudbine potomstva i čovečanstva uopšte kao i planete, u ruke banaka i korporacija, kojima je samo i jedino profit važan.

Prelazni period




Prve ozbiljnije hladnoće su povod za konzumiranje toplih napitaka, a ako ih već pijemo, onda neka to budu napici koji stimulišu povećanje imuniteta. Jedan, a verovatno i najvažniji čaj je od gljive Ganoderma lucidum, poznatije kao Reishi. Svakodnevno konzumiranje ovog čaja mnogostruko uvećava naš imunitet, moduliše ga i čini da smo otporni na gripove, prehlade, i sve ostale bakterijske i virusne infekcije.




Takođe je izuzetno dobro prateće sredstvo prilikom hemio i radio terapija, u lečenju tumora i karcinoma. Više o ovoj gljivi ću pisati kasnije, za sada je najvažnije znati da je lako dostupna i kod nas, da nije uvek basnoslovno skupa, da se jednostavno priprema, i da je nezamenljiva u zaštiti našeg organizma.

Dobrodošli!




Dotaknuta dahom prirode, promenila sam život iz osnova, i još uvek radim, kako na sebi, tako i na svom životu. Ovaj blog je o mojim saznanjima, borbama, promenama, a sve to da bih vodila zdrav, srećan i normalan život. Sve u cilju da televizor ne bude najvažniji uređaj u kući, da hrana ne bude moja svrha življenja, ili još gore, jedini razlog za radost. 

Kroz blog ću vam prenositi znanja koja sam stekla o gljivama, biljkama, kozmetici, zdravoj ishrani, a nadasve, o preventivi: kako uvećati svoj imunitet i ostati pošteđen od gripa, kancera, prerane starosti i mnogih drugih tegoba koje savremenog čoveka snalaze. 

Moj suprug, čovek koji deli moj način života, moje stavove i ubeđenja, je deo cele ove priče i povremeno će i on pisati na ovom blogu. Nećemo se potpisivati jer to je naša zajednička priča.